ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Δεν επιθυμούμε έξοδο της Ελλάδας

Μοσκοβισί: Δεν επιθυμούμε έξοδο της Ελλάδας

Την παραμονή της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ δεν εξετάζει «Plan B» για την έξοδο της χώρας από την νομισματική Ένωση, δήλωσε σήμερα (23/02/2015) το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο επίτροπος της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί.

Νέα καθησυχαστική δήλωση από τον Επίτροπο της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, το πρωί, μέσα από το γαλλικό κανάλι France 2.

O Πιέρ Μοσκοβισί αποκλείει την έξοδο της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η θέση της χώρας είναι εντός Ευρωζώνης. Στη συνέχεια ο Επίτροπος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα, δήλωση που μεταφράζεται ως αισιοδοξία σχετικά με την τύχη του ελληνικού υπομνήματος και την εξέλιξη των διαβουλεύσεων.

Ο Επίτροπος της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, είπε χαρακτηριστικά πως απαγόρευσε κάθε εξέταση αυτού του σεναρίου και κατέληξε ...δεν υπάρχει plan B.

«Οχι μόνο δεν μελετώ ένα σχέδιο πιθανής εξόδου της Ελλάδας, αλλά και απαγορεύω το να μελετηθεί κάτι τέτοιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση έγινε απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου, εάν και ο ίδιος μελετά το πιθανό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Σπήγκελ, υποτίθεται ότι προετοίμαζε η ΕΚΤ.

«Δεν υπάρχει σχέδιο Βήτα» τόνισε ο Επίτροπος και πρόσθεσε: «Οταν αρχίζουμε να μιλάμε για σχέδιο Βήτα, σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε πλέον στο σχέδιο ΄Αλφα.

Υπάρχει ένα και μόνο σχέδιο στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι εντός της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ένα και μόνο στόχο και ο ρόλος που εγώ έχω παίξει μέχρι τώρα είναι η αναζήτηση συμβιβασμών, για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης, για να δοθεί η δυνατότητα στις Δημοκρατίες να εισακουσθούν και για να μπορέσει να έχει μια επιθυμητή δημοσιονομική ισορροπία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί πραγματικά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει κανένα απολύτως άλλο σχέδιο. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Περιμένω σήμερα το βράδυ το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ελπίζοντας ότι έχει γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι αλλά και ρεαλιστές» κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Υπενθυμίζεται ότι έως απόψε η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει υποβάλει το υπόμνημα που θα τεθεί προς έγκριση από τους πιστωτές.

Σχετικές ειδήσεις