ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχής άνοδος της φτώχειας στη Γερμανία

Συνεχής άνοδος της φτώχειας στη Γερμανία

Το χάσμα πλούσιων και φτωχών ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, προειδοποιεί η Γερμανική Συμβουλευτική Ένωση Κοινωνικής Πρόνοιας στην ετήσια έκθεσή της για τη φτώχεια στη Γερμανία με τίτλο «Κατακερματισμένη Δημοκρατία».

«Κατακερματισμένη Δημοκρατία» επιγράφεται η ετήσια έκθεση της Γερμανικής Συμβουλευτικής Ένωσης Κοινωνικής Πρόνοιας (Paritätischer Wohlfahrtsverband) για τη φτώχεια.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της οργάνωσης Ουλρίκε Σνάιντερ «η φτώχεια στη Γερμανία δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη όσο σήμερα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW, από τα τελευταία στοιχεία για το 2013 συνάγεται ότι το 15,5% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας, ενώ για το 2012 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 15%. Από το 2006 τα σχετικά στατιστικά στοιχεία καταγράφουν συνεχή άνοδο.

Η Συμβουλευτική Ένωση Κοινωνικής Πρόνοιας είναι ένας σύνδεσμος κοινωνικών οργανώσεων που δημοσιεύει κάθε χρόνο, εδώ και 20 χρόνια, τα στοιχεία για τη φτώχεια στη Γερμανία.

Η τελευταία έκθεσή του, βάσει του δημοσιεύματος, εστιάζει κυρίως στις περιφερειακές ανισότητες εντός της Γερμανίας. Σε κρατίδια όπως το Βερολίνο ή το Μεκλεμβούργο για παράδειγμα, το ποσοστό της φτώχειας ξεπερνά το 20%, ενώ στην πλούσια Βαυαρία περιορίζεται στο 11%. Από το 2013 οι σχετικές έρευνες υποδεικνύουν και μία τρίτη ομάδα «υψηλού ρίσκου»: τους συνταξιούχους, ιδιαίτερα στην ανατολική Γερμανία.

Σχετικές ειδήσεις