ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Τρόικα τέλος και ρεσιτάλ κατά της διαφθοράς

ΥΠΟΙΚ: Τρόικα τέλος και ρεσιτάλ κατά της διαφθοράς

Μετά τη σημερινή (Τετάρτη, 24/2/15) έγκριση της λίστας των μεταρρυθμίσεων από το Eurogroup, αρχίζει η συζήτηση μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ως το τέλος Απριλίου σε πρώτη φάση και στη συνέχεια ως τον Ιούλιο.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν ότι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος που θα καλυφθεί η χρηματοδότηση της χώρας αλλά και ο τρόπος που θα γίνει η αξιολόγηση από τους θεσμούς. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι η αξιολόγηση από τους «θεσμούς» δεν θα γίνεται με τον τρόπο που γινόταν με την τρόικα και ιδιαίτερα μέσω της άφιξής τους στην Αθήνα.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι το επόμενο τετράμηνο, που είναι το χρονικό διάστημα της ενδιάμεσης συμφωνίας «χρειάζεται ένα ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς στο δημόσιο».

Η ελληνική πλευρά συνεχίζει να πιέζει για την αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων του δημοσίου καθώς και την καταβολή του 1,9 δισ. ευρώ των κερδών της ΕΚΤ από ελληνικά ομόλογα απευθείας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να αποπληρωθεί η δόση του Μαρτίου.

Σχετικές ειδήσεις