Μοσκοβισί: Οι εταίροι πρέπει να σεβαστούν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού

Newsroom Newsroom

Μοσκοβισί: Οι εταίροι πρέπει να σεβαστούν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού

Ικανοποιημένος από τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα εμφανίζεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, ενώ σημειώνει ότι «στόχος μας είναι να βρει η χώρα το δρόμο της ανάπτυξης».

«Δεν ήταν εύκολο να φθάσουμε έως εδώ» υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» τονίζοντας μάλιστα, πως η Ελλάδα αντιμετώπισε το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης με εποικοδομητικό πνεύμα.

«Από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι εντάξει προς τις διεθνείς υποχρεώσεις της, οι εταίροι της στην Ευρωζώνη θα πρέπει να σεβαστούν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να αισθανθεί και η νέα κυβέρνηση πως είναι μέλος της οικογένειάς μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί «ο συμβιβασμός απέτρεψε μια άμεση κρίση και υπ' αυτήν την έννοια συνιστά ένα θετικό βήμα για την παραμονή της Ελλάδας στην Eυρωζώνη».

Ο ίδιος αποφεύγει να πάρει θέση για τα λάθη που έχουν γίνει με αποτέλεσμα το πρόγραμμα διάσωσης να έχει προκαλέσει 25% ύφεση στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, περιορίζεται να αναφέρει ότι πρόκειται για ένα θέμα που «θα συζητηθεί όταν έρθει η ώρα του, όπως ήδη έχουμε αποφασίσει στο Eurogroup».

Για το ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας, ο Γάλλος Επίτροπος παρατηρεί ότι «βασική προϋπόθεση είναι να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των πεπραγμένων της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό πρέπει να γίνει έως τον Ιούνιο».

Ερωτηθείς για το εάν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ενοχλεί πολλούς με τη συμπεριφορά του, όπως έχει γραφτεί κατά κόρον, ο Πιέρ Μοσκοβισί σημειώνει: «Αρχίζουμε να μαθαίνουμε πώς να δουλεύουμε μαζί. Νομίζω ότι οι πάντες έχουν συνειδητοποιήσει πως η εργασία μεταξύ εταίρων απαιτεί εμπιστοσύνη και ειλικρίνια. Ενιότε δε και εμπιστευτικότητα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved