ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκαλεί (ξανά) ο Σόιμπλε: Έχουμε αμφιβολίες ότι η Αθήνα θα κάνει όσα υπόσχεται

Προκαλεί (ξανά) ο Σόιμπλε: Έχουμε αμφιβολίες ότι η Αθήνα θα κάνει όσα υπόσχεται

Για μια καθόλου εύκολη απόφαση σχετικά με το πράσινο φως που έδωσε η Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Φόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σήμερα, Τετάρτη (25/02) σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό SWR2 πρόσθεσε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης διατηρούν ακόμη αμφιβολίες για το κατά πόσο αξιόπιστες είναι στην πραγματικότητα οι πρόσφατες δεσμεύσεις της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις.

«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για εμάς, ούτε όμως και για την ελληνική κυβέρνηση, διότι είχαν πει στο λαό κάτι τελείως διαφορετικό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και στη συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέτει ένα μεγάλο δίλλημα: «Ή μπορεί κανείς να πιστέψει τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι».

Σύμφωνα με τον ίδιο στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες και όπως τόνισε είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει κατανοητό.

Ωστόσο, ο κ. Σόιμπλε, παρά τις επιφυλάξεις του προέτρεψε τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν την τετράμηνη παράταση της συμφωνίας, η οποία τίθεται προς ψήφιση στην Bundestag την Παρασκευή.

Σχετικές ειδήσεις