ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Βλέπει σύννεφα στην υλοποίηση της συμφωνίας Ελλάδας- δανειστών

WSJ: Βλέπει σύννεφα στην υλοποίηση της συμφωνίας Ελλάδας- δανειστών

«Οι αμφιβολίες σκιάζουν τη συμφωνία παράτασης του ελληνικού προγράμματος» είναι ο τίτλος σημερινού (25/2/15) δημοσιεύματος της Wall Street Journal, που αναφέρεται στη συμφωνία της Ελλάδος με τους δανειστές της και τις δυσκολίες που η εφημερίδα βλέπει στην υλοποίησή της.

Κάποιοι από τους πιστωτές της Ελλάδας, κυρίως το ΔΝΤ, είναι επιφυλακτικοί απέναντι στα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την τετράμηνη παράταση, εξέλιξη που αποκαλύπτει νέες ρωγμές ανάμεσα στις χώρες και στους θεσμούς που κρατούν την Ελλάδα ζωντανή εδώ και περίπου πέντε χρόνια, παρατηρεί η WSJ.

Οι Τσίπρας και Βαρουφάκης, που με την επιθετική πολιτική τους κατά της λιτότητας έχουν τονώσει σημαντικά τη στήριξη προς το κόμμα τους τις τελευταίες εβδομάδες, με το να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την Τρίτη, κάτι υπονόησαν. Θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με ερωτήματα περί παραχωρήσεων στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, τις οποίες απέκλειαν έως την περασμένη εβδομάδα.

Το ΔΝΤ, που είναι υπεύθυνο για το το 1/6 σχεδόν του συνολικού πακέτου στήριξης της Ελλάδας, ισχυρίστηκε πως τα μέτρα που παρουσίασε η κυβέρνηση δεν φτάνουν αρκετά μακριά.

"Σε αρκετούς τομείς, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως των πιο σημαντικών, η επιστολή δεν μεταφέρει σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών (Memorandum on Economic and Financial Policies)", ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ σε επιστολή της προς το Eurogroup.

Σχετικές ειδήσεις