ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Υπό όρους στο τέλος του τετραμήνου η χρηματοδότηση του Δημοσίου

Ντάισελμπλουμ: Υπό όρους στο τέλος του τετραμήνου η χρηματοδότηση του Δημοσίου

Στο τέλος του τετραμήνου θα πραγματοποιηθεί η χρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου, με την καταβολή των προγραμματισμένων δόσεων, επέμεινε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερώτηση-τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργου Κύρτσου.

Παράλληλα, ο Ολλανδός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι θα ισχύσουν οι κανόνες αξιολόγησης που ίσχυαν για την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση, αλλά και πως το χρονοδιάγραμμα θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα από την πορεία των φορολογικών εσόδων και των άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου.

Στην ερώτηση-παρέμβαση που έκανε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος, υποστήριξε ότι το Eurogroup έκανε ένα σοβαρό λάθος προγραμματισμού στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσει το Δημόσιο να διαχειριστεί επαρκώς τις υποχρεώσεις του ήδη από το Μάρτιο. Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ επεσήμανε, επίσης, ότι έχει χαθεί ο έλεγχος της δημοσιονομικής διαχείρισης με τα φορολογικά έσοδα να εμφανίζουν πτώση 1 δισ. ευρώ το μήνα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίζει σχέδια πάταξης της φοροδιαφυγής και φορολόγησης των πλουσίων, ενώ οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου βρίσκονται σε φάση κατάρρευσης.

Ο κ. Κύρτσος υποστήριξε τέλος ότι πίσω από τη διπλωματική γλώσσα που χρησιμοποιείται και μια εικόνα ομαλότητας, υπάρχει ένα ολοένα διευρυνόμενο χρηματοδοτικό κενό που, αν δεν αντιμετωπιστεί, θα οδηγήσει σε αρνητικές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων