ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φήμες και βραχυπρόθεσμα κέρδη ρίχνουν το Χρηματιστήριο

Φήμες και βραχυπρόθεσμα κέρδη ρίχνουν το Χρηματιστήριο

Καθώς διανύουμε μια περίοδο που ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού Χρηματιστηρίου κινείται στους ρυμθούς της πολιτικής, η δημολογία ότι ενδέχεται η χώρα να μείνε ιακάλυπτη στις άμεσες δανειακές της υποχρεώσεις τον Μάρτιο, οδήγησε το ΧΑΑ σε νέες απώλειες.

έτσι, δυο ώρες μετά το άνοιγμα του ΧΑΑ, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 4%, κινούμενος στις 869,26 μονάδες, χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο κατά 35,33 μονάδες.

Ωστόσο, η ένδειξη της συμπεριφοράς των επενδυτών δεν βρίσκεται σε αυτά τα νούμερα, αλλά στον τζίρο: Μόλις 37 εκατομμύρια ευρώ. Είναι προφανές ότι η μεγάλη πλειοψηφία των επενδυτών ξαναμπαίνει σε φάση αναμονής, διακρατώντας τους τίτλους τους και αναμένοντας την εξέλιξη των πραγμάτων.

Ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων (κοντά στο μισό του συνολικού τζίρου) αφορά στις τράπεζες, οι οποίες παρέσυραν και τα υπόλοιπα «βαριά χαρτιά» στο κόκκινο.

Σε κάθε περίπτωση, η χσημερινή τώση είναι απολύτως εξηγήσιμη, καθώς τα κέρδη που αναζήτησαν πολλά χαρτοφυλάκια από τη συμφωνία της Ελλάδος με τους πιστωτές της, κατοχυρώνονται και οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις επόμενες αγορές τους στην ελληνική χρηματαγορά.

Σχετικές ειδήσεις