ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Υπάρχουν αποθεματικά 3-4 δισ. ευρώ στην ΤτΕ

Σταθάκης: Υπάρχουν αποθεματικά 3-4 δισ. ευρώ στην ΤτΕ

Για κρυμμένα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδας κάνει λόγο στη βρετανική εφημερίδα Telegraph ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

H Ελλάδα ετοιμάζεται –εάν χρειαστεί- να αντλήσει τα τελευταία διαθέσιμα της ΤτΕ προκειμένου να αποφύγει μια οδυνηρή χρεοκοπία λόγω των οφειλών της προς το ΔΝΤ και να κρατήσει την κυβέρνηση εν ζωή τις επόμενες δύο εβδομάδες, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Παράλληλα, η Telegraph φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας σύμφωνα με τις οποίες: «Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει κάποια κρυμμένα αποθέματα που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους για τις επόμενες εβδομάδες, παραμερίζοντας τις ανησυχίες ότι εντός 10 ημερών τα ταμεία θα αδειάσουν».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε υπερβολικές τις ιστορίες για πιθανό πρόβλημα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης. «Αυτές οι ιστορίες είναι υπερβολικές. Έχουμε διάφορα μαξιλάρια ασφαλείας, ανάμεσα στα οποία 3-4 δισ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Telegraph, αυτά τα χρήματα είναι κατά βάση πόροι για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και συντάξεων και υπάρχουν αμφιβολίες αν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να τα «σκουπίσει» δίχως να αφήσει άλλες υποχρεώσεις της στο ράφι.

Σχετικές ειδήσεις