ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν συζητείται τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Δεν συζητείται τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Στο Eurogroup της Δευτέρας, 9/2/15 δεν θα γίνει συζήτηση για τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα.

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δήλωση του Ισπανού υπουργού Οικονομικών, Λούις Ντε Γκίντος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι σχεδιάζεται νέο πακέτο για την Ελλάδα, ύψους 30 έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμη, ο κ. Γιέγκερ επισήμανε ότι τώρα το ζήτημα είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, η οποία είναι απαραίτητη, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για αποπληρωμή των ανοιχτών κονδυλίων. «Κατά τα άλλα, δεν ασχολούμαστε καθόλου με ένα τρίτο πρόγραμμα. Υπήρξε από την Αθήνα αυτή η σαφής και απολύτως αδιαμφισβήτητη δήλωση από τον κ. Τσίπρα, ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί ένα τρίτο πακέτο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στις προσδοκίες του Βερολίνου από την ελληνική κυβέρνηση για το Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Γιέγκερ σημείωσε ότι «τη Δευτέρα υπάρχει μεγάλη ανάγκη να γίνει συζήτηση για την Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Έχουμε μία συμφωνία με την Ελλάδα. Έχουμε μία δήλωση που είναι πολύ ξεκάθαρη, όπου διευκρινίζονται όροι και επόμενα βήματα. Περιμένουμε ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα συγκεκριμενοποιηθεί το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στη βάση της υπάρχουσας λίστας και ότι τότε αυτό το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί, ώστε οι τρεις θεσμοί να μπορέσουν να κάνουν έναν τελικό έλεγχο. Και αυτός ο τελικός έλεγχος και το θετικό του αποτέλεσμα αποτελεί προϋπόθεση για την αποπληρωμή των πόρων σε εκκρεμότητα».

Σχετικές ειδήσεις