ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Telegraph: Η Ελλάδα τρέχει να καλύψει τις υποχρεώσεις της

Telegraph: Η Ελλάδα τρέχει να καλύψει τις υποχρεώσεις της

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πως έχει γίνει θηλιά στο λαιμό της χώρας, τη στιγμή που όπως αναφέρει το δημοσίευμα «η κυβέρνηση τρέχει για να διαβεβαιώσει τους πιστωτές της πως δε θα χρεοκοπήσει τον Μάρτιο».

Στο άρθρο της Telegraph φιλοξενούνται δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος αθέτησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας απέναντι στους πιστωτές της.

Όπως τονίζεται, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ζήτησε έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Όμως, σύμφωνα με την Telegraph, ο δεύτερος απέρριψε το αίτημα, κάτι πάντως το οποίο διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Σακελλαρίδης (η δήλωση του οποίου υπάρχει και στο άρθρο του βρετανικού εντύπου).

Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, στο ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης -τον οποίοι χαρακτηρίζει ως «υπουργό-ροκ σταρ»- στο Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται να παρουσιάσει μία σειρά συγκεκριμένων προτάσεων που θα αφορούν τις μεταρρυθμίσεις.

Σχετικές ειδήσεις