ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παναρίτη: Δεν έχει ζητηθεί η καταβολή μέρους της δόσης

Παναρίτη: Δεν έχει ζητηθεί η καταβολή μέρους της δόσης

Θετικό είναι το κλίμα σχετικά με τη νέα επιστολή με τις επτά μεταρρυθμίσεις που έστειλε ο Γιάννης Βαρουφάκης στον πρόεδρο του Eurogroup, όπως ανέφερε σήμερα, Σάββατο (07/03/2015) η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη.

Συγκεκριμένα, η κ. Παναρίτη μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega υποστήριξε πως «η συζήτηση είναι αρκετά θετική», ενώ όπως εκτίμησε «πως δεν περιμένουμε κάτι άσχημο, εκτός αν υπάρχει πολιτική αντίδραση την οποία δεν μπορώ να ελέγξω».

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι εύκολο από αυτό που κάναμε στις 20 Φεβρουαρίου. Ήταν δύσκολη η διαπραγμάτευση της 20ης» και πρόσθεσε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα γίνει η αναμενόμενη παρουσίαση από την ελληνική πλευρά μερικών από τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Την ίδια στιγμή επανέλαβε ότι στο EuroWorking Group της περασμένης Τετάρτης δεν συζητήθηκε το θέμα της Ελλάδας, ενώ επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά για να είναι καλύτερα προετοιμασμένη έναντι των εταίρων έστειλε αυτή την επιστολή πολύ νωρίτερα.

Ερωτηθείσα αν στο Eurogroup της Δευτέρας θα ζητηθεί η καταβολή μέρους της δόσης των 7,2 δισ. απάντησε: «Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τέτοια συζήτηση. Θα το δούμε τη Δευτέρα».

Σχετικές ειδήσεις