ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Κοτζιάς: Οι συνέπειες ενός οικονομικού στραγγαλισμού της Ελλάδας

Ν. Κοτζιάς: Οι συνέπειες ενός οικονομικού στραγγαλισμού της Ελλάδας

Τις συνέπειες για την Ευρώπη από έναν οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες τζιχαντιστές, που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Β. Αφρική. Θα πρέπει οι εταίροι μας να πάρουν πολύ σοβαρά υπόψη τους ότι η Ελλάδα βρίσκεται μέσα σε ένα τρίγωνο αποσταθεροποίησης Ουκρανία - Μέση Ανατολή - Λιβύη, και η χώρα μας είναι το μόνο σταθερό σημείο που εκπέμπει κύματα σταθερότητας και που αν αποσταθεροποιηθεί με τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν, η αποσταθεροποίηση αυτή θα διασχίζει τα ρωσικά-ουκρανικά σύνορα, θα φτάνει στη Μέση Ανατολή και θα περνάει στη Βόρεια Αφρική, δηλ. θα είναι ένα είδος δρεπανιού. Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ακόμη ότι αν πέσει η Ελλάδα και η Κύπρος το Ισραήλ θα αποκοπεί από την Ευρώπη.

Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε αυτό που έχει διατυπώσει και στο βιβλίο του «Ελλάδα –Αποικία χρέους» ότι είναι «πολιτιστικός ρατσισμός» να κατηγορούνται συλλήβδην οι Έλληνες ως δήθεν τεμπέληδες.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε μάλιστα ότι η Ελλάδα για το θέμα του χρέους ζητάει την ίδια αντιμετώπιση που είχε η Γερμανία το 1953 με τη συμφωνία του Λονδίνου.
Ο υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε σήμερα συνεντεύξεις στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα ZDF και ARD που θα μεταδοθούν το απόγευμα.

Σχετικές ειδήσεις