ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στάση αναμονής και αγωνία στο Χρηματιστήριο

Στάση αναμονής και αγωνία στο Χρηματιστήριο

Σήμερα, αρς αρχίσουμε από το... τέλος. Η συνεδρίαση έκλεισε με συνομικό τζίρο κάτω από 70 εκατομμύρια ευρώ (για την ακρίβεια 69,63 εκατομ. ευρώ)

Συνεπώς το Χρηματιστήριο λειτουργεί τύποις. Οι επενδυτές δεν είναι εδώ. Διατηρούν το χαρτοφυάκιό τους, ή το έχουν ξεφορτωθεί και, σε κάθε περίπτωση, αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και ειδικότερα στην ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους πιστωτές μας και στην επανεκκίνηση της αγοράς, που σήμερα απλώς χειμάζεται.

Για τους λάτιες αριθμών και ποσοστών, η σημερινή (9/3/15) συνεδρίαση έκλεισε με το Γενικό Δείκτη στις 814,7 μονάδες, δηλαδή χαμηλότερα από το σημείο που έκλεισε την Παρασκευή κατά 35,57 μονάδες ή ποσοστό 4,18%.

H απόδοση στο 3ετές ομόλογο αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα τριών εβδομάδων (στο 15,48%), στο 5ετές ενισχύθηκε στο 13,34%, ενώ στο 10ετές ξεπέρασε και πάλι το ψυχολογικό 10%. Το 10ετές γερμανικό βρέθηκε στο 0,34%, ενώ η αντίστοιχη διάρκεια στο ιρλανδικό άγγιξε ιστορικό χαμηλό στο 0,829%.

Σχετικές ειδήσεις