ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Telegraph: Η Ελλάδα πρέπει να δει τη γυμνή αλήθεια αλλιώς θα χρεοκοπήσει

Telegraph: Η Ελλάδα πρέπει να δει τη γυμνή αλήθεια αλλιώς θα χρεοκοπήσει

Ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ Πίτερ Κάζιμιρ, μετά το πέρας του Eurogroup της Δευτέρας (09/03/2015) ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, το εξής σχόλιο: «Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τη γυμνή αλήθεια. Όσο περισσότερο κερδοσκοπούν, τόσο χειρότερα για τους ίδιους και την Ευρωζώνη. Οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων πρέπει να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Με την άποψη αυτή του Σλοβάκου ΥΠΟΙΚ φαίνεται να συμφωνεί και η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία σημειώνει σε δημοσίευμά της: «Η θηλιά της Ευρώπης στενεύει γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε θα δει τη γυμνή αλήθεια, είτε θα χρεοκοπήσει».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup, αναφέρει: «Tο χάσμα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της μεγάλωσε τη Δευτέρα καθώς η χώρα δέχθηκε προειδοποίηση πως πρέπει να επιταχύνει το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ξεκλειδωθούν τα ζωτικά κεφάλαια που θα την κρατήσουν ζωντανή».

Αυτή άλλωστε η λογική των δηλώσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως αναφέρει η Telegraph: «Η Αθήνα συνέταξε ένα πρόγραμμα έξι σημείων που περιλαμβάνει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης της απάντησαν πως αυτά δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις των δανειστών. Οι προτάσεις του Βαρουφάκη προσέλκυσαν τον χλευασμό από μερίδα των πιστωτριών χωρών που ζητούν από την Αθήνα να πάρει περαιτέρω μέτρα λιτότητας για να λάβει, ως αντάλλαγμα, μέρος των χρημάτων που είναι να λάβει».

Το tweet του Κάζιμιρ αποτυπώνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κλίμα που επικρατούσε μεταξύ των υπουργών που βρέθηκαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Η Telegraph αναφέρει ότι τώρα το λόγο έχουν τα τεχνικά κλιμάκια που θα πρέπει να υπεραναλύσουν όλα τα δεδομένα και τις αριθμητικές παραμέτρους των μέτρων και αναλόγως να αποφανθούν. Και μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να σημειώνει σε όλους τους τόνους πως η Τρόικα δεν υπάρχει, ωστόσο η γνωστή τριανδρία (υπό το όνομα «θεσμοί») θα πρέπει να διεξάγει συνομιλίες στις Βρυξέλλες και την Αθήνα – κάτι που θα πυροδοτήσει νέα δυσαρέσκεια στους πολίτες της χώρας.

Η Ελλάδα έχει μπροστά της την πληρωμή των 350 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ την Παρασκευή και το κλίμα δεν είναι ευχάριστο, καθώς τα φορολογικά έσοδα έχουν καταρρεύσει και οι καταθετικοί λογαριασμοί αδειάζουν, υποστηρίζει η Telegraph.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, από την πλευρά τους, φοβούνται πως η Ελλάδα μπορεί τις επόμενες εβδομάδες να ξεμείνει από χρήματα, καταλήγει το άρθρο, που δημοσιεύει και ένα γράφημα με τα όσα πρέπει να πληρώσει η χώρα μας τους επόμενους μήνες.

xreh10

Σχετικές ειδήσεις