ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεταρρυθμίσεις και μετά χρηματοδότηση, λένε οι Ντάισελμπλουμ- Σόιμπλε

Μεταρρυθμίσεις και μετά χρηματοδότηση, λένε οι Ντάισελμπλουμ- Σόιμπλε

Τη σύνδεση των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να ξεκινήσει η Ελλάδα, με τη χρηματοδότηη εκ μέρους των θεσμών, επανέλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στο σημερινό (10/3/15) περιθώριο του Ecofin.

Ο πρόεδρος του Eurogroup παρατήρησε ότι αν καθυστερήσει κι άλλοι η έναρξη των μεταρρυθμίσεων, οι αγορές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς τη χώρα μας, ενώ η Ελλάδα δεν θα λάβει χρήματα αν δεν κάνει τις ανάλογες προσπάθειες. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει η Αθήνα να επιταχύνει τη διαδικασία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Αλλά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έστειλε νέο μήνυμα προς την Ελλάδα, για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο Σόιμπλε είπε πως η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους για να αποδεσμευτεί η επόμενη δόση. «Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να εγγυηθεί ότι το Μνημόνιο Κατανόησης εκπληρώνεται», είπε σε δημοσιογράφους, μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, και συμπλήρωσε: «Μόνον όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια εκταμίευση από το πρόγραμμα».

Σχετικές ειδήσεις