ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΧΑ: Άπνοια στον ορίζοντα

ΧΑ: Άπνοια στον ορίζοντα

Οι τράπεζες περιμένουν από την ΕΚΤ την επανεξέταση του ορίου της έκτακτης γραμμής χρηματοδότησης (ΕLA) ενώ ηδημοπρασία εντόκων γραμματίων, 3μηνης διάρκειας σήμερα 11/3 είναι σε εξέλιξη, με ζητούμενο το κόστος δανεισμού

Οι πτωτικές τάσεις που επικρατούν δείχνουν την αστάθεια από τα δεδομένα των Βρυξελλών και τις εν αναμονή αφίξεις των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα μέσα στον καταιγισμό των συντονισμένων αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με αναλυτές με ορίζοντα την Παρασκευή που είναι προγραμματισμένη η ανακοίνωση της αξιολόγησης S&P για το ελληνικό χρέος δεν αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται με πτωτικά πρόσημα, με την αξία των συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,94%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,60%.
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+1,65%) και του Εμπορίου (+1,47%).
Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-2,43%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-2,13%) και των Τροφίμων (-1,43%).
Ανοδικά κινούνται 8 μετοχές, 26 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Revoil +15,22%, Unibios +6,19%, ΟΛΠ +2,62% και Jumbo+1,93%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μοχλός -9,91%, Γ.Ε. Δημητρίου -4,76%, ΕΥΔΑΠ-3,28% και Αλουμύλ -2,65%.

Σχετικές ειδήσεις