ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομιλία Σγουρίδη σε νέους αγρότες

Ομιλία Σγουρίδη σε νέους αγρότες

Τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στην είσοδο των νέων στον πρωτογενή τομέα, αναδεικνύει η συμμετοχή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παναγιώτη Σγουρίδη, στη συνάντηση νέων αγροτών, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα Σάββατο, 14/3/15.

Η συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχει και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνδιοργανώνεται από τις Ενώσεις Νέων Αγροτών (Ε.Ν.Α.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πιερίας και την «ΕΡΓΟγή».

Οι θεματικές ενότητες της 2ης Συνάντησης Νέων Αγροτών είναι οι εξής: νέα ΚΑΠ – στόχοι, προκλήσεις και προτάσεις, προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και νέες τεχνολογίες και καινοτομία στη γεωργία.

Σκοπός της ετήσιας συνάντησης είναι: ενημέρωση, ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, αλλά και συνεργασία μεταξύ των νέων αγροτών και των εμπλεκόμενων φορέων στον αγροτικό κλάδο, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξειδικευμένοι επιστήμονες θα αναλύσουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 για τον αγροτικό κόσμο, τις εξελίξεις στον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στην εγκατάσταση νέων γεωργών, τα σύγχρονα εργαλεία για τη «Γεωργία Ακριβείας», καινοτόμες μεθόδους, νέες τεχνολογίες, εργαλεία βελτιστοποίησης και εφαρμογές πληροφορικής στη διαδικασία παραγωγής.

Σχετικές ειδήσεις