ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατάργηση της «Παράκτιο Μέτωπο», στο ΤΑΙΠΕΔ η ΕΤΑΔ

Κατάργηση της «Παράκτιο Μέτωπο», στο ΤΑΙΠΕΔ η ΕΤΑΔ

Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις της νέας κυβέρνησης αναφορικά με τους φορείς που μέχρι τώρα είχαν συσταθεί για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.

Σύμφωνα με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, κ. Νάντιας Βαλαβάνη, καταργείται η ανώνυμη εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», η οποία έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση της ανάπλασης και αξιοποίησης του Ελληνικού. Η εταιρεία αυτή τίθεται σε εκκαθάριση και διάλυση, ενώ η ΕΤΑΔ Α.Ε. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) που έχει αναλάβει να... ξεπουλήσει πάνω από 70.000 ακίνητα του δημοσίου θα απορροφηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

Αναλυτικά όσα προβλέπονται στη σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις:

«1. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» που συστάθηκε με το ν. 4146/2013 τίθεται σε εκκαθάριση και καταργείται.

Το σύνολο των εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων που μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και των κατά περίπτωση αρμοδίων Υπουργών, επανέρχονται από το χρόνο μεταβίβασής τους, στον φορέα από τον οποίο παραχωρήθηκαν.

2. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) , απορροφάται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Α.Ε.).

Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών και των κατά περίπτωση αρμοδίων υπουργών ρυθμίζονται τα επιμέρους θέματα και οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών».