ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Πρωταρχικής σημασίας η θετική έκβαση των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς

Κομισιόν: Πρωταρχικής σημασίας η θετική έκβαση των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς

Στην πρωταρχική σημασία της θετικής έκβασης των εν εξελίξει τεχνικών διαβουλεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους θεσμούς, εστίασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σε ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, αν είναι πιθανό να αναζητηθεί λύση για το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στο τέλος της εβδομάδας, ο Μ. Σχοινάς απάντησε ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή και προτεραιότητα αυτήν την εβδομάδα είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε επίσης ότι οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένων και των συζητήσεων στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα είναι γνωστό. Σημείωσε, ακόμα, πως η Επιτροπή εκτιμά ότι τώρα είναι η ώρα της δουλειάς και όχι των ανακοινώσεων, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «τώρα είναι ώρα ενότητας και όχι διχασμού», μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Πριν περάσουμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να επιτρέψουμε στους εμπειρογνώμονες να συζητήσουν σε τεχνικό επίπεδο. Αυτές οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Τώρα είναι η ώρα των εμπειρογνωμόνων», κατέληξε ο κ. Σχοινάς.

Σχετικές ειδήσεις