ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: «Η Ε.Ε δεν θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη με κάθε τίμημα»

Μοσκοβισί: «Η Ε.Ε δεν θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη με κάθε τίμημα»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι διατεθειμένη να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ με οποιοδήποτε τίμημα, σχολίασε ο επικεφαλής των οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του, την Τετάρτη (18/3), αν και είπε ότι μια ελληνική έξοδος θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά για τη νομισματική ένωση.

«Η Ευρωομάδα έχει τη συντριπτική θέληση να κρατήσει την Ελλάδα εντός του ευρώ. Οικονομικά ατυχήματα μπορούν να συμβούν. Είναι καθήκον μας, ωστόσο, να το αποτρέψουμε,» λέει ο Πιέρ Μοσκοβισί στη Die Welt.

Εμείς δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ με οποιοδήποτε τίμημα, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις, οι οποίες θα είναι αποδεκτές για τις δύο πλευρές, επανέλαβε ενώ τα σχόλιά του ακολουθούν αυτά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την περασμένη εβδομάδα, γράφει το Reuters, που είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να «σκοντάψει» εκτός της ζώνης του ευρώ επειδή οι ηγέτες της απέτυχαν να διαπραγματευτούν.

Η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμείνει από μετρητά μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά και οι εταίροι της στην ΕΕ, είναι εξοργισμένοι από τη ρητορική της νέας κυβέρνησης, γράφει το Reuters.

Ωστόσο, ο Πιέρ Μοσκοβισί προειδοποίησε πως μια ελληνική έξοδος από το ενιαίο νόμισμα θα προκαλούσε μεγάλη πολιτική ζημιά.
«Ο καθένας θα ρωτήσει, ποιο κράτος μέλος είναι το επόμενο βήμα;» κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις