ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λίστα Λαγκάρντ: Πολιτικός με καταθέσεις 5 εκατ. ευρώ

Λίστα Λαγκάρντ: Πολιτικός με καταθέσεις 5 εκατ. ευρώ

Δικαιούχος λογαριασμού με ποσό πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ αποδεικνύεται πολιτικό πρόσωπο, το οποίο βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ.

SWISS LEAKS: ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ HSBC

Μέχρι τώρα, το συγκεκριμένο πρόσωπο θεωρούνταν μόνο διαχειριστής του λογαριασμού. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο «ΒΗΜΑτοδότης» είναι δικαιούχος και έχει ήδη κληθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα να δικαιολογήσει το ποσό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η υπόθεση αποκαλύφθηκε από δυο δημοσιογράφους ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου, οι οποίοι την περασμένη Τετάρτη συναντήθηκαν στα γραφεία του ΣΔΟΕ με οικονομικούς εισαγγελείς. Οι τελευταίοι πληροφόρησαν τους δημοσιογράφους πως ο Ερβέ Φαλτσιανί, τους έδωσε και το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.

Το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο σε προηγούμενη κυβέρνηση.

Νοικοκυρές με «χρυσούς» λογαριασμούς

Την ίδια στιγμή, απρόσμενα στοιχεία φέρνει στο φως η επεξεργασία λίστας καταθετών της HSBC με …ελληνικό ενδιαφέρον από τα swiss leaks

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η ανάλυση της λίστας αποδεικνύει ότι καταθέτες με απρόσμενες επαγγελματικές ιδιότητες διέθεταν στην ελβετική Τράπεζα παχυλούς λογαριασμούς.

Μεταξύ των 2.148 πελατών της τράπεζας, οι οποίοι σχετίζονται με τη χώρα μας εντοπίστηκαν τρεις ανήλικοι με 2,8 εκατ. δολάρια σε λογαριασμούς, συνταξιούχοι με 82 λογαριασμούς που μοιράζονται 225,6 εκατ. δολάρια, 95 λογαριασμοί που ανήκουν σε νοικοκυρές (οικιακά) με συνολικά 118,8 εκατ. δολάρια, 26 λογαριασμοί φοιτητών με 23,2 εκατ και 14 λογαριασμοί δημοσίων υπαλλήλων με 8,2 εκατ. δολάρια.

Σχετικές ειδήσεις