ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Ούτε ευρώ στην Ελλάδα χωρίς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Ούτε ευρώ στην Ελλάδα χωρίς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Σκληρό μήνυμα στην Αθήνα μέσω Financial Times έστειλε ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, διαμηνύοντας πως «χωρίς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, η ελληνική κυβέρνηση δε θα λάβει χρήματα».

«Θα δούμε κατά πόσο η λίστα των μεταρρυθμίσεων είναι αρκούντως κατανοητή ή όχι. Δε θα υπάρξει καμία εκταμίευση πριν υπάρξει ένα πραγματικό τεστ πως οι μεταρρυθμίσεις έχουν εγκριθεί και εφαρμοστεί. Αυτή είναι η προσέγγιση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός υπουργός στους Financial Times, που αναφέρουν πως η τοποθέτησή του «διέλυσε τις ελπίδες των Ελλήνων πως η παρουσίαση καθ'αυτή της λίστας μεταρρυθμίσεων μπορεί να ''ξεκλειδώσει'' νέα κεφάλαια για την Αθήνα».

FT

Ο κ. Ντε Γκίντος καλεί την Αθήνα να θέσει σε εφαρμογή ένα πραγματικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, απέχοντας από "μονομερή μέτρα" όπως το νομοσχέδιο της προηγούμενης εβδομάδες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Έχουμε χάσει χρόνο και η επικοινωνία με την ελληνική πλευρά δεν είναι η πιο λαμπρή. Δεν έχουν κάνει πολλούς φίλους» τόνισε ο κ. Ντε Γκίντος, προσθέτοντας πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τηρούν κοινή στάση απέναντι στην Ελλάδα: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για διαφορές – κάθε άλλο. Και αυτό παρά το γεγονός πως οι Έλληνες έχουν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν δυνητικές αποκλίσεις. Αλλά αυτές οι αποκλίσεις δεν υφίστανται».

Το άρθρο επισημαίνει την ιδιαιτέρως σκληρή στάση της Μαδρίτης απέναντι στην Αθήνα, προσθέτοντας με νόημα πως η υπομονή εξαντλείται για άλλες πρωτεύουσες της Ευρωζώνης, όχι μόνο για το Βερολίνο όπου αύριο (23/3) επίκειται η συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σχετικές ειδήσεις