ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόρος: 50-50 οι πιθανότητες του Grexit

Σόρος: 50-50 οι πιθανότητες του Grexit

Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι τώρα 50-50, επιμένει ο Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg.

Το «γεράκι» της παγκόσμιας τοκογλυφίας, έχοντας βάλει βαθιά το χέρι του στην προσπάθεια για την καταστροφή της Ελλάδας, έχει και... άποψη, δημιουργώντας για μια ακόμη φορά κλίμα «τρόμου» στις αγορές κατά της χώρας μας: «Τώρα έχουμε μία κατάσταση, από την οποία θα χάνουν όλοι, και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι κάτι μεσοβέζικο» δήλωσε ο Σόρος, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που γιγαντώνεται και έχει αντιμετωπισθεί με κακό τρόπο από όλες τις πλευρές».

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών που βοηθούν στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας - της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, οδηγώντας τη χώρα να φύγει από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Σόρος.

«Μπορεί να απωθείς (σ.σ.: το χρέος) συνεχώς, πληρώνοντας τους τόκους χωρίς διαγραφή χρέους» σημείωσε, αλλά εν τω μεταξύ δεν θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, επειδή η Ελλάδα θα οδηγείται σε ένα τέλμα. «Τώρα είμαστε στο μεταίχμιο και μπορώ να δω και τις δύο πιθανότητες» δήλωσε ο Τζ.Σόρος.

Αυτό που δεν έχει δηλώσει ακόμα, είναι ο αριθμός των δισεκατομμυρίων ευρώ που τα κερδοσκοπικά fund που εκπροσωπούν ο ίδιος και η... παρέα του, κέρδισαν στα χρόνια της κρίσης από την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικές ειδήσεις