ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kατεπείγουσα επιστολή Ντάισελμπλουμ για τα 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ

Kατεπείγουσα επιστολή Ντάισελμπλουμ για τα 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ

Επιστολή στον EFSF και στον επικεφαλής του EWG, Τόμας Βίζερ, με την οποία ζητά να μελετηθεί άμεσα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για το 1,2 δισ. ευρώ απέστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως αναφέρουν πηγές του EFSF που επικαλείται το πρακτορείο MNI.

Σύμφωνα με ίδιες πηγές ο κ. Ντάισελμπλουμ στην επιστολή που έστειλε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, έδωσε εντολή να εξεταστεί το θέμα γρήγορα από τα κλιμάκια του ΕWG.

Με βάση τη διαδικασία ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM) πρέπει να κάνει το ανάλογο αίτημα-γνωμοδότηση στον EFSF, ενώ την τελική απόφαση θα την πάρει το Δ.Σ. του Ταμείου.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Τετάρτη (25/03/2015) θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group για το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, όπως μετάδωσε σήμερα, Τρίτη (24/03/2015) το Bloomberg.

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο στην τηλεδιάσκεψη θα συζητηθούν τα «ανοιχτά» θέματα των διαπραγματεύσεων, ενόψει της κατάθεσης της λίστας μεταρρυθμίσεων. «Οι συνάδερφοι στο EWG θέλουν να έχουν άμεση ενημέρωση σε σχέση με τις λύσεις που προτείνει η Αθήνα με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών» ανέφερε.

Τις τελευταίες ώρες και αμέσως μετά τη συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα, τόσο το οικονομικό επιτελείο, όσο και τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να καλυφθεί ο «χαμένος» χρόνος των πολιτικών διαπραγματεύσεων και να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της από πλευράς ρευστότητας.

Σουλτς: Βλέπω συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας

Την εκτίμηση ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Σουλτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα La Repubblica, μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγνκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, δήλωσε πως η Ελλάδα θα φθάσει σε συμφωνία με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη εντός μίας εβδομάδας «ώστε να υπάρξει εκταμίευση βοήθειας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις