ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουλευτές ΝΔ για ΟΛΠ: Να προχωρήσει στην αποκρατικοποίησή του η κυβέρνηση

Βουλευτές ΝΔ για ΟΛΠ: Να προχωρήσει στην αποκρατικοποίησή του η κυβέρνηση

Να μην ολιγωρεί η κυβέρνηση στο θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, ζητούν ο συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Νότης Μηταράκης με κοινή τους δήλωση.

Όπως αναφέρουν, θα πρέπει ο πρωθυπουργός να ορίσει άμεσα καινούρια ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων.

«Ας αφήσει η κυβέρνηση τις ολιγωρίες και ας προχωρήσει στην αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, έτσι όπως είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση» σημειώνουν στη δήλωσή τους.

«Υπενθυμίζουμε ότι η αποκρατικοποίηση είχε, ήδη, ολοκληρωθεί και στις 6 Μαρτίου θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ. Η ημερομηνία αυτή, όμως, αναβλήθηκε επ’ αόριστον από την κυβέρνηση.
Καιρός είναι ο Πρωθυπουργός να αγνοήσει τις αντιφατικές στρατηγικές των υπουργών του για το θέμα και να ορίσει άμεσα την καινούργια ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προτάσεων. Άλλωστε, η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί κορυφαίο αναπτυξιακό πρότυπο για τη χώρα, δημιουργώντας έσοδα και θέσεις εργασίας» σημειώνεται.

Οι δυο βουλευτές παροτρύνουν τον πρωθυπουργό «να μείνει μακριά από τις λαϊκίστικες ιδεοληψίες που χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ».