ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα θα παράγεται η Heineken

Στο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα θα παράγεται η Heineken

Με το βλέμμα στραμμένο στις αγορές της Κίνας και της Ιταλίας, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προχώρησε σε συμφωνία για την παραγωγή 16 εκατ. λίτρων μπύρας Heineken στην Ελλάδα.

Η Heineken θα παράγεται στη μονάδα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι εξαγωγές από το λιμάνι του Πειραιά προς Κίνα και Ιταλία.

Παρουσιάζοντας τη συμφωνία σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, ο κ. Ζωούλλης Μηνά, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, τόνισε ότι ήταν στρατηγικός στόχος της εταιρίας να φέρει την παραγωγή της Heineken στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε, με την κίνηση αυτή στηρίζεται η απασχόληση, δημιουργείται αξία για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες, ενώ ενδυναμώνεται η δέσμευση της εταιρίας να συνεχίσει η επένδυση στην εξωστρέφεια. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η μπύρα παράγεται από ελληνικό κριθάρι και ελληνικές πρώτες ύλες, γεγονός που έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία.

Heineken 03

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο πρέσβης της Ολλανδίας κ. Jan Versteeg, συνεχάρη τη Heineken και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για τη σύμπραξή τους και εξέφρασε τη χαρά του για την αύξηση των εξαγωγών.

Από την πλευρά της, η εμπορική ακόλουθος της Δημοκρατίας της Κίνας, Jhou Ruojun σημείωσε ότι τον τελευταίο χρόνο το διμερές εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ελλάδας έχει αυξηθεί κατά 24% και υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Αισιόδοξος ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας εμφανίστηκε ο εμπορικός ακόλουθος της Ιταλίας Marco Mirolo, o οποίος ταυτόχρονα εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πρωτοβουλία αποτελεί μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Την εκδήλωσε παρουσίασε ο κ. Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, για το 2015, ο όγκος εξαγωγών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ξεπερνώντας τα 400.000 εκατόλιτρα. Η ανοδική πορεία οφείλεται στο δυναμικό και αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο εξαγωγών της εταιρίας, που αποτελούν αγαπημένες μάρκες μπίρας όπως οι Heineken, Amstel, ΑΛΦΑ, Fischer, το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, καθώς και καινοτόμα προϊόντα με βάση τη βύνη, που προορίζονται αποκλειστικά για αγορές του εξωτερικού, όπως η Fayrouz.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, από το 2008, σχεδόν από την αρχή της κρίσης δηλαδή, η αξία των εξαγωγών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έχει ανέλθει στα 122 εκατομμύρια Ευρώ.

Επιπλέον, είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει την ανώτατη Διαμαντένια διάκριση του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) για το 2013 και η πρώτη στην Ελλάδα που απέκτησε βεβαίωση εφαρμογής του προτύπου ISO 26000 για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που έχει επιδείξει.

Παρασκευή Βονάτσου

Σχετικές ειδήσεις