ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα στα τέλη Απριλίου

FT: Η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα στα τέλη Απριλίου

Στο γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει δύο πληρωμές προς το ΔΝΤ τον Μάιο ύψους 950 εκατ. ευρώ, ενώ θα πρέπει να καταβάλει 2,4 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις αναφέρονται σε νέο δημοσίευμα τους οι Financial Times.

«Θα τηρηθούν οι διεθνείς υποχρεώσεις χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά θα στριμωχτούμε να βρούμε τα μετρητά για τις εγχώριες πληρωμές κατά το δεύτερο μισό του μήνα», είπε Έλληνας αξιωματούχος στους Financial Times σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρώσει τους διεθνείς πιστωτές της τον Απρίλιο, όμως θα δυσκολευτεί για τις εσωτερικές πληρωμές και κινδυνεύει με πτώχευση τον Μάιο, εαν έως τότε δεν υπάρξει συμφωνία.

Η εφημερίδα επικαλείται δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου της Ελλάδας σύμφωνα με τον οποίο οι υποχρεώσεις θα εξυπηρετηθούν υποχρεώσεις χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά θα πιεστούμε για να βρούμε τα χρήματα για τις εσωτερικές πληρωμές στο δεύτερο μισό του Απριλίου.

«Τον επόμενο μήνα είναι ένα διαφορετικό θέμα. Θα ξεμείνουμε από χρήματα, εκτός εάν νομοθετηθούν μεταρρυθμίσεις και διατεθούν ορισμένα κεφάλαια διάσωσης», δήλωσε ο ίδιος στους FT.

Στις διεθνείς υποχρεώσεις που θα εξυπηρετηθούν – κατά την ίδια πηγή – περιλαμβάνονται η δόση περίπου 450 εκατομμυρίων ευρώ που οφείλεται στο ΔΝΤ (9 Απριλίου) και ακόμα 420 εκατομμύρια που θα οφείλονται σε διεθνείς επενδυτές με τη λήξη του 6μηνου έντοκου γραμματίου στις 14 Απριλίου.

Σχετικές ειδήσεις