ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μυστικό υπόμνημα των Φινλανδών για Grexit

Μυστικό υπόμνημα των Φινλανδών για Grexit

Ακόμη ένα δημοσίευμα για μυστικό υπόμνημα που αφορά την Ελλάδα βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά από τη μυστική - επίσης - έκθεση της ΕΚΤ για το κόστος ενός Grexit για κάθε χώρα μέλος και συνολικά για την κεντρική τράπεζα. Σήμερα, το Reuters, επικαλείται δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για μυστικό υπόμνημα του ΥΠΟΙΚ της Φινλανδίας.

Αναλυτικότερα, η φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat, η οποία βασίζει το δημοσίευμα σε μυστικό υπόμνημα του υπουργείου Οικονομικών της Φινλανδίας, ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, εάν δεν υλοποιήσει τις προϋποθέσεις που θέτει το Eurogroup, για να ξεμπλοκάρει τη δόση και τη χρηματοδότηση της

Το υπόμνημα σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει ημερομηνία 27 Μαρτίου. Το Ελσίνκι φαίνεται να προετοιμάζεται για την πιθανότητα η Ελλάδα να στερέψει από ρευστό πριν τα τέλη Ιουνίου.

«Πρέπει να ληφθούν πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις για την Ελλάδα πριν από εκείνη την ημερομηνία», φέρεται να επισημαίνει το έγγραφο σύμφωνα με τη φινλανδική εφημερίδα.

«Αυτές περιλαμβάνουν και το αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης. Η χώρα θα μπορεί να λάβει επιπλέον χρηματοδότηση και δάνεια μόνο αν ολοκληρώσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, όπως έχει συμφωνηθεί», προσθέτει.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το φινλανδικό Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.

Σχετικές ειδήσεις