ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο προς την Αθήνα

Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο προς την Αθήνα

Σημαντική πρόοδο αλλά όχι συμφωνία κατέγραψαν οι χθεσινές συνομιλίες Αθήνας και δανειστών στο Euroworking Group των Βρυξελλών.

ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ – ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μετά από πολύωρη επισκόπηση της έως τώρα πορείας των τεχνικών διαβουλεύσεων, τα μεσάνυχτα χτες ώρα Ελλάδος οι εκπρόσωποι της Ελλάδος και των κρατών της Ευρωζώνης φέρονται να συμφώνησαν σε μία «φόρμουλα» με βάση την οποία οι τεχνικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα και στα Brussels Group θα γίνονται «ενότητα-ενότητα».

Αυτό θα σημάνει ενδεχομένως και τη δυνατότητα εκταμιεύσεων όταν θα συμφωνείται μία βάση μεταρρυθμίσεων, π.χ. για τη φορολογία, χωρίς να απαιτείται να έχει υπάρξει παράλληλα συμφωνία και για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την αγορά κλπ.

Παρά την μερική ωστόσο πρόοδο, δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών. Οι δύο πλευρές ελπίζουν σε λύση εντός των επόμενων ημερών, καθώς τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για την Αθήνα.

Μάλιστα πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι το Euroworking Group έδωσε στην Αθήνα διορία έξι εργάσιμων ημερών για να παρουσιάσει προτάσεις αποδεκτές από τους πιστωτές στα δημοσιονομικά, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τις ιδιωτικοποήσεις με στόχο να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Και αυτό καθώς παρεμβάλονται οι αργίες του ορθόδοξου Πάσχα ενώ στις 17 με 19 Απριλίου πραγματοποιείται η εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον όπου θα πρέπει να μεταβούν οι εκπρόσωποι του Ταμείου.

Κοινοτικές πηγές, ωστόσο, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο χθεσινό EWG δεν δόθηκε κανενός είδους τελεσίγραφο προς την ελληνική πλευρά.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι απομένουν πολλά που πρέπει να γίνουν σε τεχνικό επίπεδο και ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος για να ληφθεί απόφαση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Σχετικές ειδήσεις