ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ορόσημο το Eurogroup στη Ρίγα

Ορόσημο το Eurogroup στη Ρίγα

Η επίσπευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, για την επίτευξη συμφωνίας στη συνεδρίαση του Εurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα, θεωρείται μονόδρομος από αξιωματούχους της ευρωζώνης.

Στόχος η συμφωνία πριν από το Eurogroup στη Λετονία

Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις, προχωρούμε καλά, πρέπει να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης συμφωνία επί του καταλόγου μεταρρυθμίσεων μέσα στον Απρίλιο και πως η αποτίμηση θα γίνει στην συνεδρίαση του Εurogroup.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας, το πρώτο συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι οι τεχνικές ομάδες συνεργάζονται πλέον ικανοποιητικά και αυτό χαρακτηρίστηκε ως θετική εξέλιξη που θα βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας.

Σχετικά με την ουσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της DW, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξακολουθούν να θεωρούν ότι οι ελληνικές προτάσεις στο δημοσιονομικό τομέα εξακολουθούν να είναι υπερβολικά αισιόδοξες, ειδικότερα οι στόχοι που έχουν τεθεί για τα έσοδα του κράτους το 2015. Στον τομέα αυτό ζητούνται πρόσθετες κινήσεις από την Αθήνα που θα διασφαλίσουν την επίτευξη των στόχων.

Οι διαπραγματεύσεις θα ενταθούν τις επόμενες μέρες. Από τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας τη σκυτάλη θα πάρουν οι επικεφαλής των διαπραγματευτών στη λεγόμενη Ομάδα των Βρυξελλών με στόχο να καταλήξουν σε μια συμφωνία πριν από το Εurogroup.

Από ελληνικής πλευράς, όπως υποστηρίζει στο δημοσίευμά της η DW, στους κόλπους της διαπραγματευτικής ομάδας επικρατεί αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει την εκταμίευση χρημάτων στην Ελλάδα, αν και δεν παραγνωρίζουν τις δυσκολίες που θα πρέπει να ξεπεραστούν μέχρι τη συνεδρίαση του Εurogroup, στις 24 Απριλίου.

O εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο Πούτιν στη Μόσχα, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα και την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την ενότητα αυτή των Ευρωπαίων, λέγοντας χαρακτηριστικά, «η ισχύς εν τη ενώσει».

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων