ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Credit Suisse: Υποτιμημένη έως και -50% η νέα δραχμή αν δεν υπάρξει συμφωνία

Credit Suisse: Υποτιμημένη έως και -50% η νέα δραχμή αν δεν υπάρξει συμφωνία

Τη δική του άποψη σχετικά με το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της κατέθεσε ο Μπομπ Πάρκερ από την Credit Suisse.

Μιλώντας στο CNBC εκτίμησε ότι η υιοθέτηση της δραχμής θα συνοδεύονταν από υποτίμηση 50% και θα ακολουθούσε ντόμινο χρεωκοπίας ελληνικών τραπεζών και φυσικών προσώπων που έχουν δανειστεί σε ευρώ.

Ειδικότερα, ο αναλυτής της Credit Suisse, προειδοποίησε πως εάν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, τότε θα κληθεί να βιώσει ένα εφιαλτικό σενάριο, το οποίο θα προβλέπει στάση πληρωμών και χρεοκοπία.

«Αυτό θα συμβεί όταν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, διακοπεί η στήριξη της ΕΚΤ και τελικώς, η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός Ευρωζώνης» σημειώνει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Credit Suisse.

Μάλιστα, για τον Πάρκερ, η άνωθεν κατάσταση θα αποδειχθεί δύσκολα διαχειρίσιμη, καθώς η Ελλάδα θα τραπεί σε άτακτη φυγή από το ευρώ.

Ως εκ τούτου, συνεχίζει, το νέο εγχώριο νόμισμα, η δραχμή, θα υποτιμηθεί έως και -50%.

«Αυτό θα είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της χρεοκοπίας του ελληνικού δημοσίου, αλλά και της χρεοκοπίας των ελληνικών εταιρειών και τραπεζών» καταλήγει ο Πάρκερ.

Σχετικές ειδήσεις