ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fairfax: Συνεχίζει αγορές μετοχών της Eurobank - Στόχος το 33%

Fairfax: Συνεχίζει αγορές μετοχών της Eurobank - Στόχος το 33%

Συνεχίζονται οι αγορές μετοχών της Eurobank από τη Fairfax του Prem Watsa και πλέον το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της Fairfax ξεπέρασε το 20,03%, και τα 1.902.822.580 δικαιώματα ψήφου επί κοινών μετοχών της Eurobank.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι αγορές μετοχών θα συνεχιστούν αφού στόχος του ινδο-καναδού βασικού μετόχου της τράπεζας είναι να αποκτήσει το 33%, ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας.

Μάλιστα σύντομα θα προστεθούν δύο νέα μέλη στο ΔΣ της τράπεζας από τον μεγαλοεπενδυτή, οι κ.κ. Θ. Καλαντώνης και Χ.Ιωάννου.

Την Τρίτη 28 Απριλίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Eurobak προκειμένου να εκλεγούν τα νέα μέλη του ΔΣ της τράπεζας που θα αντικαταστήσουν τους παραιτηθέντες, ενώ αναμένεται να αυξηθούν τα μέλη του ΔΣ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Ιανουαρίου είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Watsa με τον κ. Δραγασάκη στην οποία συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη της τράπεζας και ανάκαμψη της μετοχικής της αξίας. Ο Watsa φέρεται να εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεχίσει την επενδυτική του δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ο Prem Watsa είναι ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, με έδρα το Τορόντο του Καναδά. Η τελευταία έχει θέσεις στην Eurobank, την Eurobank Properties, τον όμιλο Μυτιληναίου και την Praktiker Hellas. Συμμετέχει στο ΔΣ της τράπεζας με πέντε μέλη.

Η Fairfax Financial Holdings ιδρύθηκε το 1985 και είναι μια εταιρεία συμμετοχών του χρηματοοικονομικού τομέα, η οποία, μέσω των θυγατρικών της, ασχολείται με τον τομέα των ασφαλίσεων, αντασφαλίσεων και της διαχείρισης επενδύσεων. Τα κεφάλαια υπό διαχείριση (στις 31 Μαρτίου 2014) της Fairfax ήταν περί τα $25 δισ.

Σχετικές ειδήσεις