ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Το ΔΝΤ απέρριψε ανεπίσημο αίτημα της Ελλάδας για παράταση αποπληρωμής

FT: Το ΔΝΤ απέρριψε ανεπίσημο αίτημα της Ελλάδας για παράταση αποπληρωμής

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times «Έλληνες αξιωματούχοι προσέγγισαν άτυπα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με αίτημα την παράταση της αποπληρωμής των δανείων», αίτημα που το Ταμείο δεν έκανε δεκτό.

Επικαλούμενοι το επιχείρημα της επισφαλούς κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, οι Έλληνες αξιωματούχοι ζήτησαν παράταση της αποπληρωμής των δόσεων στο ΔΝΤ, για να λάβουν ως απάντηση πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

FT

Σύμφωνα με τους Financial Times – που επικαλούνται πηγές τόσο από την ελληνική όσο και από την αμερικανική πλευρα – «η Αθήνα πείσθηκε να μην αιτηθεί επισήμως καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δόσεων στο Ταμείο, στο οποίο οφείλει να καταβάλει περίπου 1 δισευρώ σε δύο δόσεις τον Μάιο».

Το άρθρο τονίζει πως «παρότι το αίτημα της Αθήνας απορρίφθηκε, οι συνομιλίες – που έλαβαν χώρα ιδιωτικά νωρίτερα αυτόν τον μήνα – είναι ενδεικτικές της εξαιρετικής οικονομικής δυσχέρειας της ελληνικής κυβέρνησης που παλεύει να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις και να αντεπεξέρχεται στις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στους διεθνείς πιστωτές της».

Σχετικές ειδήσεις