ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Μη ικανοποιητική η πρόοδος της Ελλάδας

Κομισιόν: Μη ικανοποιητική η πρόοδος της Ελλάδας

Τη μη ικανοποίησή της για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση εκδήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς «χρειάζεται να υπάρξει άμεσα πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά», τονίζοντας πως «οι εργασίες πρέπει να εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου προκειμένου να γίνει ένας απολογισμός των, έως σήμερα, διαπραγματεύσεων».

«Όταν λέμε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πρόοδος, αυτό σημαίνει ότι τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα, ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί», σημείωσε, ενώ απέφυγε να σχολιάσει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που προέρχονται από την ελληνική πλευρά για συνεδρίαση του Brussels Group το Σάββατο. Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», ενώ απέφυγε να διευκρινίσει ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών, επαναλαμβάνοντας απλώς ότι βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την 20ή Φεβρουαρίου, η Ελλάδα ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει μια πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα πρέπει να επικυρωθούν από τους θεσμούς και να εγκριθούν από το Eurogroup.

Σχετικές ειδήσεις