ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαλαβάνη: Έρχονται κατασχέσεις για τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

Βαλαβάνη: Έρχονται κατασχέσεις για τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

«Κυνήγι» σε όσους μεγαλοοφειλέτες δεν σπεύσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων και να πληρώσουν τα χρέη τους προανήγγειλε η η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Στα …μεγάλα ψάρια που ως τώρα δεν είχαν καταβάλλει οφειλές προς το Δημόσιο στρέφεται η κυβέρνηση, καθώς η κα Βαλαβάνη προειδοποίησε πως έρχονται αναγκαστικές εισπράξεις για όσους μεγαλοοφειλέτες δεν σπεύσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Τη σχετική δήλωση έκανε η κα Βαλαβάνη αντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου. Μάλιστα διευκρίνισε ότι ο κατάλογος των οφειλετών περιλαμβάνει «δεκάδες ΔΕΚΟ, 200 βιομηχανίες, 60 ναυτιλιακές εταιρείες, ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις, δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις και άλλους», ενώ πάνω από 150.000 ευρώ οφειλές προς το Δημόσιο έχουν 13.000 νομικά πρόσωπα και 10.500 φυσικά πρόσωπα.

Η αρμόδια υπουργός ενημέρωσε επίσης ότι, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φτάνουν τα 77 δισ. ευρώ, ρυθμίστηκαν οφειλές μόλις 2,2 δισ. ευρώ.
Στο ποσό αυτό, 47,5 δισ. ευρώ «αναλογούν» στα νομικά πρόσωπα κι άλλα 20 δισ. στα φυσικά πρόσωπα κι όπως είπε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση ελπίζει «να πιάσει ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό το τεράστιο ποσό».

Επίσης, μιλώντας στη Βουλή,και απαντώντας σε ερώτησή του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, η κα Βαλαβάνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας διευκόλυνσης στους φορολογούμενους οι οποίοι θα πληρώσουν όλο το ποσό των φόρων τους μέχρι την 31η Ιουλίου, οπότε λήγει και η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης.

Η κα Βαλαβάνη, αναγνώρισε μεν πως υπάρχει καθυστέρηση στην διαδικασία εφαρμογής του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, αιτιολόγησε δε πως οφείλεται στο γεγονός ότι εφαρμόζεται πρώτη φορά το μέτρο ενώ υπήρξαν και αλλεπάλληλες νομοθετικές τροποποιήσεις του από την προηγούμενη κυβέρνηση, που επέτειναν την βραδυπορία.

Σχετικές ειδήσεις