ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Έλενα Κουντουρά άνοιξε το δρόμο για την εργασία Ελλήνων γιατρών στη Σαουδική Αραβία

Η Έλενα Κουντουρά άνοιξε το δρόμο για την εργασία Ελλήνων γιατρών στη Σαουδική Αραβία

«Πράσινο φως» για τη δυνατότητα εργασίας Ελλήνων γιατρών όλων των ειδικοτήτων στη Σαουδική Αραβία ανάβει μετά τη συνάντηση που είχαν στο Ριαντ η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον υφυπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας Dr Mohammed Al Khoshaim.

Με δεδομένο το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων γιατρών στην Ελλάδα, η συμφωνία αποτελεί επιτυχές «deal» της κας Κουντουρά και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα εργασίας σε μεγάλο αριθμό επιστημόνων.

Η κα Κουντουρά δεσμεύθηκε να μεταφέρει το περιεχόμενο των συνομιλιών και τα αιτήματα της Σαουδαραβικής πλευράς στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, ο Σαουδάραβας υφυπουργός Υγείας γνωστοποίησε ότι δρομολογείται η δημιουργία ιστοσελίδας, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι ιατροί από την Ελλάδα θα καταχωρούν τα στοιχεία τους προκειμένου να δημιουργηθεί βάση δεδομένων για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να εργασθούν στη Σαουδική Αραβία.

Επίσης εκτός από την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, εξετάσθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης υποστηρικτικού προσωπικού (π.χ. σε μικροβιολογικά εργαστήρια) και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην παραγωγή φαρμάκων, όπως επίσης και η κατασκευή εξοπλισμού και εργαλείων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Σαουδάραβας υφυπουργός Υγείας για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα στην πλαστική χειρουργική, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός Σαουδαράβων μεταβαίνει στο εξωτερικό για αντίστοιχες επεμβάσεις.

Η κυρία Κουντουρά αναφέρθηκε στην άψογη κατάρτιση των Ελλήνων ιατρών, οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων του κόσμου. Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε επαρκώς να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση και σε τέτοιου είδους ιατρικές επεμβάσεις.

Προανήγγειλε δε τη διοργάνωση forum τόσο για περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων, όσο και για την εξέταση ενδεχόμενης συνεργασίας σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Η κα Κουντουρά είχε μεταβεί στο Ριαντ, για να συμμετάσχει στο 1ο Greek Tourism Workshop, το οποίο αποτελεί την πρώτη εκδήλωση του ελληνικού τουρισμού στην Σαουδαραβική πρωτεύουσα.

Σχετικές ειδήσεις