ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Μια συμφωνία για την Ελλάδα ίσως να μην είναι τόσο μακριά

Bloomberg: Μια συμφωνία για την Ελλάδα ίσως να μην είναι τόσο μακριά

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Α. Τσίπρα με την Α. Μέρκελ, δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg αναφέρει ότι μια συμφωνία για την Ελλάδα ίσως να μην είναι τόσο μακριά.

Ο αρθρογράφος Lorcan Roche Kelly, επικαλούμενος ελληνικές κυβερνητικές πηγές, γράφει ότι η Έλλαδα εκτιμά ότι μια συμφωνία με τους πιστωτές είναι πολύ κοντά, ενώ η κυβέρνηση αναμένει θετικό σημάδι από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Αυτά, αναφέρει ο Kelly, αποτελούν ένδειξη πως τουλάχιστον η μία πλευρά στις διαπραγματεύσεις είναι αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας.

Προτού απορριφθούν εντελώς αυτές οι δηλώσεις ως μερικές ακόμη αισιόδοξες εκτιμήσεις των Ελλήνων, «αξίζει να δούμε πόσο μακριά βρίσκονται οι δύο πλευρές: ο οικονομολόγος του Bloomberg, Maxime Sbaihi, εξέτασε την ρητορική και υποστηρίζει πως οι περισσότερες από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν έχουν ήδη συμφωνηθεί. Μάλιστα, ο οικονομολόγος αναφέρει ότι σε σχέση με το μανιφέστο του ΣΥΡΙΖΑ, τις λίστες που διέρρευσαν από την κυβέρνηση και τις συστάσεις των πιστωτών, αποδεικνύεται ότι και οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει για τις περισσότερες από τις μεταρρυθμίσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημειώνει το δημοσίευμα.

Σχετικές ειδήσεις