ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντράγκι: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες όσο είναι φερέγγυες

Ντράγκι: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες όσο είναι φερέγγυες

Σαφές μήνυμα πως η ΕΚΤ θα συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, όσο διάστημα είναι φερέγγυες έστειλε από τη Λετονία, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντράγκι ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup για το μέχρι πότε θα έχουν πρόσβαση οι ελληνικές τράπεζες στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA), αποσαφήνισε πως ο ELA θα δίνεται για όσο διάστημα είναι φερέγγυες και για όσο διάστημα αυτές διαθέτουν ενέχυρα.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στα υψηλότερα επίπεδα από το PSI του 2012, «καταστρέφει» τα ενέχυρα των τραπεζών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να δοθεί βάρος σε τρία ζητήματα. Αφενός στο ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς να έχει καθοριστεί η διαδικασία, αφετέρου στο ότι στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής υπάρχει η ευελιξία της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Την ίδια στιγμή υποστήριξε ότι για να διασφαλιστεί η δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα, θα πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις.

Σχετικές ειδήσεις