ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Σόιμπλε: Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Αινιγματικός παρουσιάστηκε σήμερα, Σάββατο, (25/04/2015) ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με το αν υπάρχει σχέδιο Β΄ για την Ελλάδα.

Ο Γερμανός υπουργός συνεχίζοντας να διατηρεί την τακτική «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» τόνισε πως η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ωστόσο άφησε αιχμές ότι υπάρχει «Plan B» σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων.

«Το να τίθεται αυτή η ερώτηση για σχέδιο Β σε έναν υπεύθυνο πολιτικό, εμπεριέχει ένα άλυτο δίλλημα. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα» είπε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Ecofin στην πρωτεύουσα της Λετονίας.
Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε παρομοίασε την προετοιμασία για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με τις διαδικασίες που προηγήθηκαν της γερμανικής ενοποίησης το 1989. «Αν τότε είχα πει από την αρχή ότι έχουμε ένα σχέδιο για την ενοποίηση, όλοι θα έλεγαν ότι οι Γερμανοί έχουν τρελαθεί».

Οι νέες δηλώσεις Σόιμπλε έρχονται λίγη ώρα μετά τις αναφορές του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ότι δεν μπορεί να υπάρξει σχέδιο Β για την Ελλάδα γιατί αυτό θα ήταν πράξη κατά της Ευρώπης.

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο Euronews, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι κοντά σε συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.

Σχετικές ειδήσεις