ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ για τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία

Νέα συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ για τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία

Στόχος είναι η άμεση ενεργοποίηση μέρους της συμφωνίας που έχει υπογράψει η Ελβετία με την Ε.Ε., η οποία αρχίζει κανονικά να εφαρμόζεται το 2017.

Συνάντηση με τον πρεσβευτή της Ελβετίας στην Ελλάδα και αντιπροσωπεία του υπ. Οικονομικών της Ελβετίας θα έχουν στις 28 Απριλίου ο υπ. Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και ο υπ. Επικρατείας Π. Νικολούδης.

Το ραντεβού έχει οριστεί στις 13.00, στο υπουργείο Οικονομικών, με επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ελβετικής κυβέρνησης, τον υφυπουργό για τα Διεθνή Οικονομικά Θέματα, Dr. Jacques de Watteville.

Εχει προηγηθεί σειρά επαφών, υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση με ελβετική αντιπροσωπεία είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη.

Σε αυτή είχε προκύψει κοινή διαπίστωση για την ανάγκη επανεκκίνησης και εντονότερης συνεργασίας των φορολογικών αρχών των δύο χωρών και είχε επισημανθεί από τους Ελβετούς η έλλειψη ενδιαφέροντος της προηγούμενης κυβέρνησης για το ζήτημα των αφορολόγητων ελληνικών καταθέσεων στη χώρα τους.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, στόχος είναι η άμεση ενεργοποίηση μέρους της συμφωνίας που έχει υπογράψει η Ελβετία με την Ε.Ε., η οποία αρχίζει κανονικά να εφαρμόζεται το 2017. Ανάλογες συμφωνίες έχουν υπογράψει ήδη Γερμανία και Ιταλία.

Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει σύσκεψη των τεχνικών κλιμακίων των δύο χωρών.

Σχετικές ειδήσεις