ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα πληρώσουν χαμηλότερο εκκαθαριστικό στις φορολογικές δηλώσεις 2015

Ποιοι θα πληρώσουν χαμηλότερο εκκαθαριστικό στις φορολογικές δηλώσεις 2015

Μόνο όσοι είναι… συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και πληρώσουν εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου τον φόρο εισοδήματος που θα προκύψει με την εκκαθάριση της φετινής φορολογικής δήλωσης θα χορηγηθεί το μπόνους που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Το μπόνους θα έχει τη μορφή έκπτωσης φόρου και θα κινείται στα επίπεδα 5% με 10% και θα δοθεί με συγκεκριμένα κριτήρια.

Το βασικό κριτήριο για τη χορήγηση του μπόνους είναι ο φορολογούμενος να είναι συνεπής στις φορολογικές υποχρεώσεις του κατά τα τελευταία χρόνια. Να έχει δηλαδή, υποβάλει εμπρόθεσμα όλες τις φορολογικές δηλώσεις (φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ), να έχει πληρώσει εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών τους φόρους, να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμη και αν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δικαιούνται την έκπτωση φόρου όσοι έχουν καθυστερήσει την υποβολή κάποιας δήλωσης ή την πληρωμή κάποιου φόρου.

Όπως αναφέρει η «Ημερησία» τις επόμενες ημέρες αναμένεται να «κλειδώσει» το ποσοστό της έκπτωσης φόρου και να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο φόρος εισοδήματος εξοφλείται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις