ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P: Οι Ευρωπαίοι επενδυτές πιστεύουν ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα

S&P: Οι Ευρωπαίοι επενδυτές πιστεύουν ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα

Οι επενδυτές ομολόγων στην Ευρώπη «πιστεύουν περισσότερο» ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία, με την οποία θα αποφευχθεί μία αθέτηση πληρωμών της Ελλάδας σε δάνεια από το εξωτερικό, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's σε ανάλυση που κάνει της αγοράς ομολόγων.

Όπως σημειώνει δημοσίευμα των Financial Times, ο οίκος S&P καταγράφει τις κινήσεις στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μέσω του δικού του δείκτη ελληνικών κρατικών τίτλων, ο οποίος υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες στο 18,72% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα στο Eurogroup της Ρίγας την Παρασκευή.

Η απόδοση των 2ετών τίτλων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε στο 21,9% σήμερα, ακολουθώντας την πτωτική τάση που ξεκίνησε χθες, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας.

Η απόδοση των 2ετών τίτλων είχε εκτοξευθεί στο 29,661% στις 21 Απριλίου, όταν είχαν κορυφωθεί οι φόβοι ότι δεν θα επιτυγχανόταν μία συμφωνία που είναι αναγκαία για να αποδεσμευθεί χρηματοδότηση από το πρόγραμμα και να αποφευχθεί μία χρεοκοπία.

Ο S&P σημειώνει ότι οι δείκτες των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων κινήθηκαν επίσης χαμηλότερα στην περίοδο μεταξύ 17 και 27 Απριλίου, αντανακλώντας μία εξασθένηση των ανησυχιών για ένα ντόμινο σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης. Ο ισπανικός δείκτης του S&P μειώθηκε 13 μονάδες βάσης στο 0,81% και ο ιταλικός κατά 10 μονάδες βάσης στο 0,93%.

Σχετικές ειδήσεις