ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουλή: Εγκρίθηκε η δίμηνη παράταση για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Βουλή: Εγκρίθηκε η δίμηνη παράταση για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Παράταση μέχρι τις 2 Ιουνίου για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δίνεται με τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, η οποία υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή.

Επίσης, ρυθμίζονται ληξιπρόθεσμες οφειλές για επιπλέον ένα μήνα κι επομένως μπορούν να προσέλθουν για ρύθμιση οι πολίτες που έχουν τέτοιες οφειλές μέχρι 1η Απριλίου του 2015.

Εισηγούμενος στην Ολομέλεια την τροπολογία, ο Δημήτρης Στρατούλης ενημέρωσε ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων «πήγε πάρα πολύ καλά», καθώς ρυθμίστηκαν μέσα σε τέσσερις εβδομάδες χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 3 δισ. ευρώ περίπου, προσήλθαν περισσότεροι από 105.000 οφειλέτες και εισπράχθηκαν προκαταβολές ήδη 65 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξήγησε πως ήδη υπάρχουν διευκολύνσεις για τους αυτοπασχολούμενους, ώστε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, γεγονός που οδήγησε σε προσέλευση ρεκόρ 50.000 ατόμων για ρύθμιση.

Ακόμα, προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας εντός δεκαπενθημέρου ώστε να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ στην οποία θα προβλέπεται συμψηφισμός με την σύνταξή τους. Η ρύθμιση, αφορά χιλιάδες εγκλωβισμένους που χρωστούν περισσότερα από 20.000 ευρώ, ώστε να δοθεί λύση, εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός.

Εξάλλου, απαντώντας στους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του λογαριασμού των γενεών (ΑΚΑΓΕ), ο Δημήτρης Στρατούλης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για το λογαριασμό ύψους 3,1 δισ. στο ειδικό κεφάλαιο της ΤτΕ, αλλά για την παράταση της δυνατότητας του υπουργού Εργασίας μέχρι 31-12-2014, αν παρουσιαστούν κάποια ελλείμματα σε ταμεία κύριας ή επικουρικής ασφάλισης να χρησιμοποιήσει δύο υπολογαριασμούς (που βρίσκονται στο λογαριασμό διαθεσίμων) για να καλυφθούν…

Σχετικές ειδήσεις