ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρατούλης: Ειδικά κλιμάκια για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής

Στρατούλης: Ειδικά κλιμάκια για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής

Προωθείται η τροπολογία για αναστολή των μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Την διαβεβαίωση για άμεση αποκατάσταση των απολυμένων μέσω διαθεσιμότητας και την λήψη μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εισφοροδιαφυγής, έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΕ ΙΚΑ.

O κ Στρατούλης υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει με κάθε τρόπο τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης με ανθρώπινο δυναμικό και θα βάλει τέλος στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία. «Έχουμε ήδη στείλει στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης την τροπολογία με την οποία αναστέλλονται οι μνημονιακές διατάξεις, που θα μείωναν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις», υποστήριξε ο Δ.Στρατούλης.

«Ενημέρωσα την Ομοσπονδία, ότι θα παρθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και δεσμεύτηκα ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε τροπολογία στη Βουλή , με την οποία θα δίνουμε δυνατότητα στις διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών να συγκροτούν κλιμάκια για επιτόπιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, με συμμετοχή των εργαζομένων», τόνισε ο Δ.Στρατούλης, προσθέτοντας: «Συμφωνούμε με την πρόσληψη προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία, για να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι, να μην υπάρχει εντατικοποίηση των εργαζομένων, αλλά και για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης».

Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι το υπουργείο έχει πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένει έγκριση από την κυβέρνηση για εκατοντάδες νέες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία μέσα στο 2015.

«Περιμένουμε την επαναφορά 150 περίπου εργαζομένων, που απολύθηκαν μέσω διαθεσιμότητας, ενώ δεσμευτήκαμε ότι με κάθε τρόπο θα ενισχύσουμε το ΙΚΑ με τον αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό».

Σχετικές ειδήσεις