ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mοσκοβισί: Σε μία εβδομάδα η Ελλάδα θα έχει καταγράψει ισχυρή πρόοδο

Mοσκοβισί: Σε μία εβδομάδα η Ελλάδα θα έχει καταγράψει ισχυρή πρόοδο

Tην εκτίμησή του ότι θα επιτευχθεί σύντομα πρόοδος στις ελληνικές διαπραγματεύσεις, η οποία θα αποτυπωθεί στο Εurogroup, εξέφρασε ο Πιέρ Μοσκοβισί συντασσόμενος με τη θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι δεν υπάρχει Grexit.

«Συμμερίζομαι πλήρως την άποψη του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι το Grexit δεν αποτελεί επιλογή», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Πιερ Μοσκοβισί απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ενώ εξήγησε πως στόχος όλων είναι να αποφευχθεί κάποιο «ατύχημα» και σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση να ξαναμπεί η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

Η ευρωζώνη δεν είναι μια ζώνη σταθερών ισοτιμιών, είναι ένα ενιαίο νόμισμα και η πορεία του είναι μη αναστρέψιμη, συνέχισε ο Επίτροπος Οικονομικών υπογραμμίζοντας πως έπειτα από μια ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωζώνη θα ακολουθούσε το ερώτημα "ποιος είναι ο επόμενος" και θα χανόταν η ισχύς της.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν αναμένει από το επόμενο Eurogroup μια απόφαση που θα οδηγήσει στη βελτίωση της κατάστασης της ρευστότητας της Ελλάδας, ο Πιέρ Μοσκοβισί απάντησε πως ελπίζει ότι σε μία εβδομάδα, η Ελλάδα θα έχει καταγράψει ισχυρή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, θεωρώντας πως «αυτό θα είναι ένα ισχυρό σημάδι για το Eurogroup και τους εταίρους της».

Σχετικές ειδήσεις