ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: «Συμφωνία με προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την κρίση»

Βαρουφάκης: «Συμφωνία με προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την κρίση»

«Η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Ορατή η λύση αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση των δανειστών», υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας νωρίτερα σήμερα (11/05/2015) στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα δίνει προοπτική εξόδου από τη κρίση, που δεν θα αντιμετωπίζει τα μεγάλα θέματα του χρέους της ανεργίας και της ύφεσης».

Χρειαζόμαστε, όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, πολιτική αναδιανομής του εισοδήματος, μετατόπιση των βαρών της κρίσης από τους ώμους των πολλών σε εκείνους που έπρεπε να σηκώσουν το βάρος.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς την άμεση χαλάρωση της ασφυξίας που έχει επιβληθεί στην ελληνική οικονομία, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η λύση να δοθεί τις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά την αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών που θέλει στενό συνεργάτη του κ. Στουρνάρα να είναι ο αποστολέας της υπονομευτικής επιστολής σε δημοσιογράφο, επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 ημερών από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Oικονομικών αρκέστηκε να δηλώσει ότι αμφότερες οι πλευρές, κυβέρνηση και ΤτΕ, πρέπει να σέβονται την ανεξαρτησία η μια της άλλης. «Η ανεξαρτησία της ΤτΕ πρέπει να είναι απολύτως σεβαστή, αλλά και η ΤτΕ θα πρέπει να σέβεται τις δημοκρατικές αρχές και τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης», δήλωσε.

Σχετικές ειδήσεις