ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάντοαν: Ελπίζει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα πριν την 21η Ιουνίου

Πάντοαν: Ελπίζει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα πριν την 21η Ιουνίου

«Οι σχέσεις με τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι άριστες», επανέλαβε με δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο» ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Ο Ιταλός υπουργός ερωτηθείς σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον κύριο Βαρουφάκη την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε:

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι ασκεί απολύτως κανονικά τα καθήκοντά του και δεν είναι απομονωμένος. Οι σχέσεις μας είναι άριστες. Είναι ένας πολύ συμπαθητικός και ευχάριστος άνθρωπος. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι από την συνάντηση αυτή είχα την αίσθηση πως στην Ελλάδα υπάρχει όλο και μεγαλύτερη επίγνωση του ότι ο χρόνος τελειώνει. Αλλά, διαφαίνεται ότι η χώρα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή: η κυβέρνηση Τσίπρα δρα σε δυο μέτωπα. Το ευρωπαϊκό για να εξασφαλίσει την συμφωνία και το εσωτερικό για να εξασφαλίσει την υποστήριξη στην συμφωνία. Κάτι που προέκυψε με σαφήνεια από την συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό μου».

Σε σχέση με την δυνατότητα να γίνει μια κάποια πρόβλεψη αναφορικά με την ημερομηνία μιας συμφωνίας, ο κ. Πάντοαν πρόσθεσε:

«Η χρονική παράμετρος επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες: εξαρτώνται από τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη και, συγχρόνως, να καταβάλει τους μισθούς στους δημοσίους υπαλλήλους. Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά. Η καλή είδηση είναι ότι μας λένε πως σε τεχνικό επίπεδο η συζήτηση έχει επιταχυνθεί σημαντικά».

«Το καλοκαίρι αρχίζει στις 21 Ιουνίου. Ελπίζουμε να πετύχουμε μια συμφωνία πριν την ημερομηνία αυτή», συμπλήρωσε ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Ρέντσι.-

Σχετικές ειδήσεις