ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων την Τετάρτη

Newsroom Newsroom

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων την Τετάρτη

Νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων για την Τετάρτη από τον Οργανισμό Διαχείριση Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ)

Πρόκειται για τρίμηνα έντοκα γραμμάτια και το ύψος της δημοπρασίας είναι 875 εκατ. ευρώ, αλλά με την αποδοχή και των μη ανταγωνιστικών προσφορών (+60%) το τελικό ποσό που επιθυμεί να αντλήσει η Αθήνα φτάνει στο ποσό του 1,4 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, «την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 875 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 14 Αυγούστου 2015».

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 (Τ+2).

Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για καθεμία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved