ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου

Βρετανία: Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου

Άνοδο κατέγραφαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ καθώς η κατάσταση στην Υεμένη και το αδύναμο δολάριο πρόσφεραν στήριξη στις τιμές παρά τις ανησυχίες για την πλεονάζουσα προσφορά μετά την ανακοίνωση αυξημένης παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία τον Απρίλιο και την προειδοποίηση της Goldman Sachs για περαιτέρω μείωση των τιμών πετρελαίου.

Το μπρεντ παράδοσης Ιουνίου ενισχυόταν 40 σεντς στα 65,31 δολάρια το βαρέλι, με το αμερικανικό αργό να σημειώνει άνοδο 30 σεντς στα 59,55 δολάρια το βαρέλι.
Νωρίτερα, η πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά έγινε και πάλι στόχος αεροπορικών επιδρομών από τις συμμαχικές δυνάμεις υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της πενθήμερης εκεχειρίας μεταξύ του συνασπισμού των αραβικών κρατών του Κόλπου και των σιιτών ανταρτών Χούτι που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγική χώρα του κόσμου, έχει τεθεί επικεφαλής συμμαχίας που βομβαρδίζει τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη από τις 26 Μαρτίου. Η Υεμένη, αν και δεν περιλαμβάνεται στους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου, βρίσκεται κοντά στις θαλάσσιες οδούς μεταφοράς του μαύρου χρυσού.
Οι τιμές έβρισκαν στήριξη και στο αδύναμο δολάριο, που υποχωρούσε 0,47% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.

Σχετικές ειδήσεις